Izrada i postavljanje montažnih kuća

Izrada i postavljanje montažnih kuća
Montažne kuće se prave u fabrikama, a zatim transportuju do gradilišta i montiraju. Izgradnja montažnih kuća uključuje sledeće korake:
 
Planiranje i projektovanje:
Prvi korak u izgradnji montažne kuće je planiranje i projektovanje kuće prema specifikacijama vlasnika. Ovde se određuju dimenzije, dizajn i drugi detalji kuće.
 
Izrada komponenti:
Nakon planiranja i projektovanja, u fabrici se izrađuju pojedinačni delovi kuće, uključujući zidove, krovove, podove, vrata i prozore. Ovi delovi se izrađuju po preciznim specifikacijama, što omogućava brzu i efikasnu montažu kuće.
 
Prevoz:
Nakon izrade delova kuće transportuju se na gradilište. Transport se obično obavlja kamionima ili drugim odgovarajućim vozilima.
 
Postavljanje temelja:
Pre postavljanja kuće potrebno je postaviti temelj. Montažne kuće najčešće se postavljaju na betonske ili armirano-betonske temelje.
 
Sastavljanje delova kuće:
Nakon postavljanja temelja može se pristupiti montaži delova kuće. Delovi kuće se postavljaju prema projektu i specifikacijama vlasnika. Uobičajeno je da se prvo postavljaju zidovi, zatim krov, a zatim vrata i prozori.
 
Povezivanje delova:
Nakon što su delovi kuće postavljeni, potrebno ih je povezati. Ovo obično uključuje povezivanje zidova, podova, krova i drugih delova kuće.
 
Završni radovi:
Nakon što je kuća postavljena i priključena, slede završni radovi. To može uključivati postavljanje električnih instalacija, sanitarnih uređaja, podova, vrata, prozora, farbanje i drugu unutrašnju dekoraciju.
 
Kada su svi koraci završeni, montažna kuća je spremna za upotrebu.
 
Ceo proces izrade i postavljanja montažne kuće može se završiti za nekoliko nedelja ili meseci, u zavisnosti od veličine i složenosti kuće.

* Cena montažnih kuća varira od stepena izgrađenosti (samo do "sive faze" ili do "ključ u ruke") stepena izolacije spoljašnjih zidova, vremena montaže na terenu, udaljenosti i slično.
Preciznu cenu svake montažne kuće dobit će te unapred, kada se precizno dogovorimo koje materijale koristimo i do kojeg stepena želite da izgradimo kuću. Pogledajte cenovnik.


Copyright © 2024, G&G gradnja Ivanjica. Developed by Animat studio.