Montažne kuće namenjene su kvalitetnom, konfornom i dugom životu čitavih generacija. Zbog toga je važno unapred isplanirati svaki segment života i troškove koji vas očekuju. Obzirom da više od tri četvrtine života provedemo u zatvorenom prostoru, kvalitet življenja je od neprocenjivog značaja, a montažne niskoenergetske kuće pokazale su se kao idealno rešenje.

 

Niskoenergetske montažne kuće projektovane su tako da garantuju minimalan utrošak električne energije za termoregulaciju, bilo da je reč o grejanju ili hlađenju. U poređenju sa zidanom kućom, niskoenergetske kuće se mnogo lakše i breže zagrevaju zimi, a hlade u letnjm mesecima. Takav efekat se postiže zahvaljujući posebnom sistemu gradnje zasnovanom na visokom nivou termo-izolacije, paronepropusnom omotaču i kvalitetnom stolarijom.

Naši spoljašnji zidovi STANDARD od 238mm i STANDARD+ od 338 mm zadovoljvaju uvete energetske klase A, odnosno energetske klase A+.

Detalje o konstrikciji i izolaciji spolajšnjih zidova možete pročitati ovde: TEHNIČKI OPIS

Godišnja potreba energije za grejanje niskoenergetske kuće je od 12 do 24 kw/m2, tako da se za kuću od 100m2, uštedi oko 10.000kw do 15.000kw godišnje, odnosno 600 do 900 evra, po grejnoj sezoni. Ulaganje u niskoenergetsku kuću isplati se na samom startu, a pune prednosti i velika ušteda za grejnu energiju, osete se već nakon nekoliko godina.

S obzirom na uštedu, za niskoenergetsku kuću može se reći da je posle 20 godina otplatila samu sebe.

Primer našeg rada

Copyright © 2024, G&G gradnja Ivanjica. Developed by Animat studio.